FAQ

Välkommen till FAQn! Här samlar vi frågor som brukar dyka upp. Förhoppningsvis finner du svar på din fråga här. Det adderas ständigt nya frågor, och har du något särskilt du undrar över skicka in dina frågor till malmo@cyklingutanalder.se

Vad går projektet ut på?

Projektets övergripande mål är att förbättra livskvalitén för våra äldre genom att ta ut dem på spännande cykelturer och se till att de får känna lite vind i håret.

Hur kan jag gå med som kommun i Cykling utan ålder?

Är du företrädare för en kommun eller ett specifikt äldreboende och är intresserad av projektet och kanske starta upp? Ta då kontakt med den danska huvudorganisationen på start@cyclingwithoutage.org

Hur kan jag som privatperson vara med?

Bor du i någon av de kommuner där projektet redan är igång kan du gå med som frivillig pilot och cykla med de äldre. Du kan också stötta oss med din tid som kapten. Är du caféägare kan du stötta med en gratis kopp kaffe eller glass. Du hittar mer info på cyklingutanalder.se/gaa-med. Du cyklar så ofta eller sällan du har lust till.

Vad behöver jag tänka på när jag är ute och cyklar?

Här hittar du massor med Praktisk info

Jag har en närstående som inte bor på något av de ansluta boendena, men som ändå väldigt gärna vill följa med ut på en tur – går det?

Vi vill att så många som möjligt skall få chansen att få lite vind i håret. Därför har vi just nu ett pilotprojekt tillsammans med delar av Hemtjänsten i Malmö. Om detta samarbete faller väl ut hoppas vi att fler hemtjänstområden kan ansluta sig och bjuda på cykelturer för sina brukare. Prata gärna med hemtjänsten i ditt område för att visa intresse för Cykling utan ålder.