Stockholm-Östermalm

Välkommen till Cykling utan ålder!

Vill du vara med på ett äventyr, sprida glädje och förgylla tillvaron för dina medmänniskor? Då är Cykling utan ålder den perfekta aktiviteten för dig! Som cyklande volontär – eller pilot som det kallas – tar du ut kommunens äldre invånare och personer med funktionsnedsättning på turer i våra specialtillverkade, eldrivna cyklar – så kallade rickshaws.

Under cykelturerna får både du och passagerarna frisk luft, massor av intryck och nya upplevelser. Kanske det blir en sväng på byn, i naturen, längs med stigarna och våra vatten för att njuta av utsikten och den friska luften? Det kan ju också vara läge att besöka barndomskvarteren och återuppliva gamla minnen. Vart ni vill åka kommer ni överens om tillsammans.

Vem kan bli pilot?

Nästan vem som helst kan bli pilot. Du behöver varken ha särskilt starka ben eller jättebra kondition eftersom cyklarna är eldrivna. Men det finns en del viktiga krav som du behöver uppfylla; bland annat att du ska vara över 18 år, ha koll på trafikreglerna och förstås vara intresserad av att lära känna nya människor.

Registrera dig som pilot

Se på vilka boenden som finns i vår kommun: https://book2go.bike/locations

För att bli pilot klicka på ”Registrera dig här”. När du är registrerad kan du välja vilket boende du vill cykla på. Du blir sen kontaktad av ansvarig på boendet för utbildning på själva cykeln och även annat som är bra att veta och kunna.

cykling utan ålder