Som pilot

Många av våra äldre har inte längre den fysiska förmåga det krävs för att kunna ta en cykeltur ned till havet, för att besöka någon av stadens mysiga parker eller bara komma ner i centrum för en god kopp kaffe. För många handlar en cykeltur om en så enkel sak som att känna att man lever och kan vara delaktig i samhället. Därför är Cykling utan ålders mission att ge våra äldre rätt till lite vind i håret.


 

Vem kan bli pilot?
Alla kan bli piloter! Tack vare cykelns elmotor klarar alla av att cykla med både en och två passagerare! Det är såklart också bra om du har ett gott humör, tycker om att träffa människor och gillar frisk luft. Vi har piloter i alla ålderskategorier, studerande till pensionärer och allt däremellan! Minimiålder 18 år.

Hur kommer jag igång?
Du registrerar dig som pilot på hemsidan. Sedan väljer du vilket eller vilka boenden du vill cykla för. Därefter kopplas du samman med boendets Kapten. Tillsammans kan ni komma överens om en bra tid att träffas för en första introduktion. När du blivit godkänd som pilot kan du själv välja tid för din nästa tur efter lust och väder!

Vad behöver jag tänka på?
Det är viktigt att cykla långsamt och anpassa farten efter passagerare och rådande trafiksituation. Hastigheten upplevs fortare för passagerarna än för piloten. Vi sätter alltid säkerheten för både pilot och passagerare i främsta rummet. Som pilot omfattas du av en olycksfallsförsäkring. Den gäller till, från och under cykelturen.

 

 

INSTRUKTIONSVIDEOR

Här hittar du en video som kan vara bra att titta igenom innan du ger dig ut på din första cykeltur. Fler instruktionsvideor hittar du via denna länk! (Vimeo)