Föreningen Cykling utan ålder, Sverige

Föreningen bildades 2017 och har som uppgift att hjälpa och stödja kommuner och boende att starta upp en verksamhet. Vi tar fram tryckunderlag, instruktioner, ordnar bokningsprogram och försäkringar mm.

Föreningen är icke vinstbaserad och drivs helt ideellt med styrelse, kassör och revisor.

Nyfiken på styrelsearbete?
Kontakta hej@cyklingutanalder.se


cykling utan ålder styrelse 2021

 

Presentation av styrelsen 2021:

 

Börje Kjellén, Trosa                                                                                     

Tidigt 60-tal var jag med och skapade ”Trivselskjutsen” på Chalmers och som sedan blev kommunal färdtjänst för funktionshindrade. Har varit med att skapa vår lokala tennisklubb TVTK och bygga en fin tennishall med två banor i mitten av 80-talet. Ordförande i Haraldsåsens samfällighet i 12 år. Yrkesmässigt värme- och strömningsteknik för säkrare kärnkraft och energieffektiva processer i kommunala reningsverk samt läkemedelsfabriker. Är även med i styrelsen för Södermanlands Sjövärnskår.

 

Hans Ahlin, Trosa

Heter Hans Ahlin och hakade på Börje med att starta upp CUÅ i Trosa. Det som motiverar är möjligheten att låta våra äldre få komma ut från ensamheten och känna vind i håret. Är idag Pilot. Har tidigare arbetat ideellt inom Parkinsonföreningen i Nyköping och även dess Länsförening i Sörmland. Bosatt i Trosa sedan mitten på 70-talet och har lyckan att ha både barn och barnbarn på orten.

 

Mattias Sundstedt, Gåvsta

Inbiten cyklist. Cyklar både racer, Mountainbike och Cykling utan ålder cykling. Inom CUÅ är jag kapten på ett äldreboende i Uppsala. Jag ser mig själv som Upplevelse motionär och höjdpunkten är att få ta ut äldre ut i den friska luften. Cykling utan ålder cyklingen ger mig minst lika mycket som dem jag skjutsar. Jag är stolt far till två döttrar och gift med Ida och bor i ett rött hus med vita knutar i en liten by utanför Uppsala som heter Gåvsta. Jag är skåning från början och är uppväxt i Höllviken utanför Malmö.

 

Alf Benson, Öckerö

Alf Benson, cykelentusiast som brinner för att sprida Cykling utan ålders grundidéer. Förutom att sitta i styrelsen för CUÅ Sverige är jag också engagerad i Öckerö-öarnas Röda kors-krets där vi driver CUÅ lokalt. Får enorm tillfredställelse av att på detta sätt ”ge tillbaka” och att bringa äldre glädje och vind i håret igen, och samtidigt utbyta historier från förr och nu.  Bor på Öckerö sedan 20 år men växte inte upp här. Har cyklingen och storytelling att tacka för att jag fått nya insikter i släktens historia.

 

Kate Ohlsson, Limhamn

Engagerade mig i Cykling utan ålder för snart 5 år sedan och har sedan dess cyklat regelbundet i Malmö. Fastnade direkt för konceptet där man med så enkla medel som en cykel förgyller dels sin egen fritid men framför allt livet för våra äldre. Ingen tur och ingen historia är den andra lik men leendena är desamma – de finns alltid där! Med utflugna barn har jag dessutom gott om tid! Jag gick med i föreningen vid starten 2017 och tycker fortfarande det är fantastiskt kul att få vara en del av en världs-organisation! Vi har fantastiskt kul hela tiden och jag kan varmt rekommendera det!

 

Kalle Albjär, Malmö

F.n. Pappaledig varför vi tar oss friheten att här presentera Kalle:

Kalle, en cykeltokig kille, läste 2015 en artikel om Köpenhamn där man dragit i gång Cykling Uden Alder och tänkte; det måste vi också ha i Sverige! Sagt och gjort, på kort tid drog han tillsammans med Malmö stad och ett gäng kompisar igång och vi måste väl säga att han direkt såg potentialen, nyttan och behovet! Tack Kalle för att du kämpade fram detta!

 

Dot Gade Kulovuori, Nyköping

Aktiv inom Röda Korset (fn ordförande och volontär i Second handbutiken, samt kapten i CUÅ). Har tidigare jobbat som flygplats-VD och egenföretagare. Tycker mycket om mötet mellan människor.

Få vårt nyhetsbrev

Få goda historier och bilder om vind i håret från härliga cykelturer. 
Ta del av hur man både i Sverige och runtom i världen är igång med att förbättra livskvalitén och förhindra ofrivillig ensamhet för de äldre. 
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.