Föreningen Cykling utan ålder, Sverige

Föreningen bildades 2017 och har som uppgift att hjälpa och stödja kommuner och boende att starta upp en verksamhet. Vi tar fram tryckunderlag, instruktioner, ordnar bokningsprogram och försäkringar mm.

Föreningen är icke vinstbaserad och drivs helt ideellt med styrelse, kassör och revisor.

Nyfiken på styrelsearbete?
Kontakta hej@cyklingutanalder.se


 

Presentation av styrelsen 2024:

 

Dan Modin, Hönö-Öckerö

Bor sedan ett år i vår fina kommun Öckerö. Innan dess bodde jag och min fru Anne i Göteborg. Har varit pilot sedan pandemin startade så det är först denna vår som jag det har blivit lite mer cykling för min del. Cykling tillsammans med alla härliga äldre känns väldigt bra, dels att få kontakt med så mycket lokalkännedom dels att kunna erbjuda lite naturupplevelser för alla medåkare. Utöver cykling så blir det lite arbete med Röda korset och Världens barn och så jobbar jag inom Öckerö Företag, där vi jobbar med och för alla våra duktiga företagare.

 

Dot Gade Kulovuori, Nyköping

Aktiv inom Röda Korset (fn ordförande och volontär i Second handbutiken, samt kapten i CUÅ). Har tidigare jobbat som flygplats-VD och egenföretagare. Tycker mycket om mötet mellan människor.

 

Kate Ohlsson, Limhamn

Engagerade mej i Cykling utan ålder 2016 och har sedan dess cyklat och utbildat nya piloter i Malmö men vid sidan har jag även engagerat mej fullt ut i att utvidga verksamheten i Sverige. Jag fastnade direkt för konceptet där man med så enkla medel som en cykel kan förändra livet för inte bara sej själv utan framförallt för en medmänniska. Ingen tur och ingen historia är den andra lik men leendena är alltid desamma – de finns där! Jag gick med i föreningen vid starten 2017 och tycker fortfarande det är lika kul och häftigt att få vara en del av en världsorganisation! Vi har fantastiskt kul hela tiden och jag kan varmt rekommendera det!

Börje Kjellén, Trosa                                                                                     

Tidigt 60-tal var jag med och skapade ”Trivselskjutsen” på Chalmers och som sedan blev kommunal färdtjänst för funktionshindrade. Har varit med att skapa vår lokala tennisklubb TVTK och bygga en fin tennishall med två banor i mitten av 80-talet. Ordförande i Haraldsåsens samfällighet i 12 år. Yrkesmässigt värme- och strömningsteknik för säkrare kärnkraft och energieffektiva processer i kommunala reningsverk samt läkemedelsfabriker. Är även med i styrelsen för Södermanlands Sjövärnskår.

Hans Ahlin, Trosa

Heter Hans Ahlin och hakade på Börje med att starta upp CUÅ i Trosa. Det som motiverar är möjligheten att låta våra äldre få komma ut från ensamheten och känna vind i håret. Är idag Pilot. Har tidigare arbetat ideellt inom Parkinsonföreningen i Nyköping och även dess Länsförening i Sörmland. Bosatt i Trosa sedan mitten på 70-talet och har lyckan att ha både barn och barnbarn på orten.

Alf Benson, Öckerö

Alf Benson, cykelentusiast som brinner för att sprida Cykling utan ålders grundidéer. Förutom att sitta i styrelsen för CUÅ Sverige är jag också engagerad i Öckerö-öarnas Röda kors-krets där vi driver CUÅ lokalt. Får enorm tillfredställelse av att på detta sätt ”ge tillbaka” och att bringa äldre glädje och vind i håret igen, och samtidigt utbyta historier från förr och nu.  Bor på Öckerö sedan 20 år men växte inte upp här. Har cyklingen och storytelling att tacka för att jag fått nya insikter i släktens historia.

Sofie Forslund

Jag har bland annat tack vare mina nära äldre anhöriga kommit att bli väldigt engagerad i äldres välmående, och hoppas genom mitt engagemang i Cykling utan ålder bidra till att minska utanförskapet för äldre och funktionsnedsatta och om möjligt göra deras liv lite roligare. Jag hjälper i dagsläget mest till med samordning av volontäranmälningar men skulle gärna också bli pilot och arbetar på att få igång cykling även där jag bor.

Ida cykling utan ålder

Ida Larsson

Jag har sedan 2020 varit engagerad som webbredaktör i Cykling utan ålder. Jag hoppas, genom mitt arbete på föreningen, kunna sprida ordet och öka kännedomen om hur Cykling utan ålder förgyller äldres liv och sprider glädje.

Få vårt nyhetsbrev

Få goda historier och bilder om vind i håret från härliga cykelturer. 
Ta del av hur man både i Sverige och runtom i världen är igång med att förbättra livskvalitén och förhindra ofrivillig ensamhet för de äldre. 
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.