Vanliga frågor

Välkommen till FAQn!

Här samlar vi alla frågor som är vanliga bland de som kommer i kontakt med oss. Förhoppningsvis hittar du svar på din fråga här. Om du inte gör det är du varmt välkommen att kontakta oss via mejl: hej@cyklingutanalder.se

 

Vad går er verksamhet ut på?

Målet med vår verksamhet är att förbättra livskvalitén för våra äldre. Detta vill vi göra genom att ta ut dem på spännande cykelturer med hjälp av våra frivilliga piloter. För oss är det viktigt att våra äldre får möjlighet till glädje i vardagen, någonting som vi hoppas kunna åstadkomma genom vår verksamhet. Vill du läsa mer om Cykling utan ålder kan du göra det under “Om oss.”

 

Hur kan jag som kommun gå med i Cykling utan ålder?

Är du företrädare för en kommun eller ett specifikt äldreboende? Tror du att de äldre du kommer i kontakt med vill ta del av våra cykelturer? Då kan du läsa mer här. Du är också välkommen att ta kontakt med den svenska föreningen på hej@cyklingutanalder.se så kommer vi ta kontakt med er så fort som möjligt!

 

Hur kan jag som privatperson gå med i Cykling utan ålder?

Bor du i någon av de kommuner där projektet redan är igång kan du gå med som frivillig pilot och cykla med de äldre. Du kan också stötta oss med din tid som kapten. Är du caféägare kan du stötta med en gratis kopp kaffe eller glass.Du cyklar så ofta eller sällan du har lust till. Här kan du läsa mer om du är intresserad av att bli pilot!

 

Idéer och förslag

Cykling utan ålder är alltid i behov av konstruktiva idéer och förslag! Har du idéer på hur vi kan utveckla verksamheten? Vi välkomnar alla som på ett eller annat sätt vill bidra till vår verksamhet. Vill du exempelvis…

Samordna någon gemensam tur?
Har du något bra förslag på samarbetspartners?
Vill du tipsa om en superfin cykelväg?
Vill du delta i styrgruppen och kunna påverka projektets framtid?
Vill du gå med i vår förening Cykling utan ålder – Sverige?

Då kan du kontakta oss på hej@cyklingutanalder.se