Om oss

Cykling utan ålder – ger äldre möjlighet att känna vinden i håret

 


Vi är en ideell verksamhet där volontärer tillsammans med kommunernas äldreboenden ser till att äldre får möjlighet att komma ut i friska luften. Med anpassade lastcyklar upplever volontärerna och de äldre kommunernas parker, årstidernas skiftningar och stannar kanske till vid ett café för att ta en fika.

 

Cykling utan ålder startade år 2015 i Sverige, Malmö, och har sedan dess spridit sig över hela landet.

 

Med start i Köpenhamn år 2012 utgör Cykling utan ålder en internationell, icke-vinstdrivande organisation. Verksamheten har beskrivits som en av de senaste årens mest framgångsrika sociala innovationer. Vi har även varit föremål för flera studier av forskare inom folkhälsa, samskapande, solidaritet och social isolering.

Cykling utan ålder har idag 2 200 lokala föreningar i 51 länder, 42 svenska kommuner och över 35 000 frivilliga.

Cykling utan ålder följer värderingar för vårt budskap, läs om våra värderingar. Om du vill veta mer om föreningen i Sverige kan du klicka dig in på Föreningen Cykling utan ålder, Sverige.

Snabbfakta

  • Grundat år 2012 i Köpenhamn

  • Representerade i 51 länder

  • 35,000 tränade cykelpiloter

  • Över 1,9 miljoner människor som åkt med oss

 

 

Ansvar

Att bjuda ut äldre passagerare på en cykeltur är en generös handling. Tillsammans njuter vi av allt som staden har att erbjuda. Precis som med allt annat finns det alltid en risk att någon olycka händer. Det är därför viktigt att känna till att det finns en olycksfallsförsäkring för såväl våra volontärer som våra passagerare. Försäkringen gäller under aktivitetstid samt vid resa i direkt anslutning till och från aktiviteten. Dessutom har vi försäkring avseende ansvar och rättsskydd, i det fall skadeståndsanspråk skulle ställas mot föreningen. Vi använder cykelhjälm enligt svensk lag.

 

Se hur allt började i Köpenhamn

Cykling utan ålders resa började i Köpenhamn. Se detta inspirerande  15-minuters Ted Talk där Ole Kassow berättar om hur han för första gången kom på idén med Cycling without age.

 


 

Sociala Medier

Vi på Cykling utan ålder finns på Facebook och Instagram, följ oss gärna där!

Webshop

Vi har också en webshop där ni kan beställa hoodies, pikéer eller jackor till både dam och herr.


 

Vill du veta veta mer och få de senaste nyheterna från oss?
Fyll i formuläret nedan!

Få vårt nyhetsbrev

Få goda historier och bilder om vind i håret från härliga cykelturer. 
Ta del av hur man både i Sverige och runtom i världen är igång med att förbättra livskvalitén och förhindra ofrivillig ensamhet för de äldre. 
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.