Instruktionsfilmer

Här hittar du våra instruktionsfilmer på cyklarna och för bokningssystemet GO2.

 

 

SVÄNGA

När man svänger med en rickshaw som denna är det lite annorlunda än att svänga med en cykel. Om man ska svänga höger, flyttar jag vänster hand in mot mitten, håller ett fast grepp och svänger kontrollerat mot höger. Kroppen är i fullständig balans. Ska jag svänga vänster, flyttar jag på motsvarande sätt höger hand in mot mitten, har ett fast grepp och kroppen i balans.

 

ATT VÄXLA MED EN RICKSHAW

Man växlar med höger hand. Det finns två knappar här, med tummen växlar man ner och man växlar upp med pekfingret på den andra sidan.  Cykeln har utvändiga växlar och det betyder att man ska trampa samtidigt som man växlar. När man då växlar ner med tummen trampar man samtidigt med pedalerna och växlar ner. Ett bra tips är att när man kommer fram mot den plats man ska stanna på att man växlar helt ner med tummen. De sista 10 meterna växlar man ner helt i botten, då är det mycket lättare att komma igång igen.

CYKLING OCH BÄLTE

En rickshaw är verkligen ett fordon som bjuder in till fantastiska upplevelser tillsammans. Det kan ju sitta två passagerare där fram och som pilot har man ju den fantastiska möjligheten att tala med sina passagerare. Oftast tar jag ner suffletten helt då det ger mig större möjlighet att tala med passagerarna. När man stannar kan man också luta sig framåt och tala med dem.

Något som är viktigt är att man cyklar sakta! När man sitter som passagerare känns det gärna lite fortare än om man sitter som pilot på sadeln. Se därför till att alltid cykla sakta, framförallt när man svänger. När man svänger till kan man också bromsa lite under svängen så att man svänger mycket långsamt. Det ska alltid vara behagligt för passagerarna.

Mellan turerna är det också viktigt att man kommer ihåg att låsa ihop bältet – när passageraren stiger ur är det en bra idé att lägga ner bältet på fotplattan och inte låta det hänga ut då det riskerar att komma in i hjulet. Var uppmärksam på att bältet inte skadas utan att det alltid ligger fäst även utanför turer men absolut under tur!

 

INSTIGNING AV PASSAGERARE

När man stiger in gör man det lättast bakifrån från sidan. Man sätter en fot ända in på fotplattan och sätter sig ned. Bra är att personalen hjälper passagerare i och piloten håller cykeln på plats!

SUFFLETT

När vi ska fälla ner suffletten börja med att dra tillbaka den helt mot sadeln. Ta loss stropparna som sitter fästa på sidorna. Ta först ut den främre bågen på båda sidor, därefter de bakre bågarna.         Tryck ner bågarna och fäst dem i fästet som sitter längst ner på boxen.

Fler instruktionsvideos


 

FÖRVARINGSUTRYMME

BROMSA

BATTERI, GASHANDTAG OCH LADDNING

VAN RAAM

Instruktionsfilmer som visar hur man hantera cykeln. Filmerna går igenom hur man gasar och kör, växling, sväng, säker av/påstigning; bromsar och parkeringsbroms; batteri och laddning; sadelhöjd, sufflett, och övrig utrustning. Filmerna hittar du via denna länk.

TRIOBIKE

Allmän instruktion – hantera fotstödet för säker av/påstigning; bromsar och parkeringsbroms; växling; starthjälp; extra elkraft under färd; batterivård och laddning; sadelhöjd, sufflett och förvaring. Ena filmen hittar du via denna länk. Den andra filmen hittar du här.

BAKFIETS

En kort demo hittar du via denna länk.

BOKNINGSSYSTEMET GO2 – INSTRUKTIONSFILM


Ny GO2 Instruktion – registrera, boka, godkänna tur